CURSURI ACTORIE COPII

Cursurile incep in luna septembrie iar inscrierile se pot face incepand cu 1 iulie.

Grupele nu vor depasi 12 copii.

Grupa 1: Copii cu varsta intre 4 si 6 ani(grupa prescolarilor)

Grupa 2: Copii cu varsta intre 7 si 12

Grupa 3: Adolescenti si adulti

TEATRUL CUNOASTERE SI AUTOCUNOASTERE

Programul se adreseaza preșcolarilor mari, copiilor din clasele 0-8 si adolescenților. Desigur el difera in functie de varsta participantilor, avand diverse grade de dificultate si complexitate. Programul doreste sa vina in intampinarea nevoilor copiilor la varste diferite . El se vrea a fi un mijloc prin care copii vor putea sa invete si sa descopere multe lucruri despre cei de langa ei si mai ales despre ei insisi. Vor avea ocazia sa afle cum trebuie sa puna corect o intrebare pentru a primi raspunsul dorit , vor fi incurajati sa se exprime liber despre ceea ce simt si gandesc,de asemenea vor invata cum este sa ai incredere in cei cu care lucreaza si in ei insisi.

Si cel mai important este ca vor face  toate acestea prin joc. Aici as vrea sa aduc o precizare pentru a nu se produce nici o confuzie ‘JOCUL’ mentionat mai sus va avea reguli bine stabilite , reguli ce vor avea menirea sa produca in fiecare copil o mica schimbare ,sa l imbogateasca cu o vorbire mai clara , o imaginatie mai bogata , o gandire mai profunda intr un cuvant vor contribui la dezvoltarea calitatilor pe care deja le poseda si  la constientizarea lor.

De asemenea le va dezvolta sensibilitatea, gustul pentru frumos si poate ii va indeparta de televizor si calculator  si  de efectele lor.

La finalul semestrelor se vor organiza spectacole(mici scenete) in care fiecare copil se va simti un mic actor si isi va pune in evidenta calitatile si noile aptitudini dobandite in cadrul cursului.

CURSURI  ACTORIE

Exercitiile si jocurile ce se vor desfasura in cadrul cursurilor vor ingloba o serie de principii ce vor concura la dezvoltarea atat mentala, pshihologica cat si fizica a copiilor. De aceea exercitiile vor fi impartite pe mai multe categorii in functie de scopul propus.

Principalele categorii de exercitii :

 1. Exercitii pentru corectarea si imbunatatirea vorbirii(dictiei).
 2. Exercitii pentru imbunatatirea concentrarii si a memoriei.
 3. Exercitii pentru dezvoltarea imaginatiei.
 4. Exercitii pentru dezinhibare (de exprimare libera).
 5. Exercitii de improvizatie.
 6. Exercitii de mimica si gestica(pantomima)
 7. Exercitii de lucru pe texte (poezii, povestiri, mici monoloage, scenete)

Fiecare curs va avea o durata de 90min. si se va desfasura o data pe saptamana in grupe ce nu vor depasi 15 copii  . In desfasuratorul fiecarui curs se vor regasi exercitii din toate categoriile mentionate anterior. Astfel incat repetate  vor putea fi mult mai usor asimilate de copii.

In partea a doua a cursului copiii vor intra in pielea unor personaje cunoscute din dramaturgia romana si internationala . In acest fel copiii isi vor  pune in evidenta calitatile descoperite in prima parte a cursului . Toate acestea se vor concretiza in spectacole la finele fiecarui semestru .

Prof.  Coordonator Actrita Lavinia Tache

tel. 0760307721

CURSURI  de MUZICA

Cursul de muzica din cadrul scolii Arlechino isi propun  sa faca o introducere in lumea muzicala a celor ce-si doresc sa afle mai multe despre cantatul cu vocea, sau cantatul la instrument.

Orele de canto au ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor de a lucra cu sunete, de a intelege diferite abordari muzicale in functie de asteptarile elevilor. Scopul nostru este sa va ajutam sa intelegeti ce este  frazarea muzicala si care este rostul ei in cantul vocal, sa intelegeti importanta respiratiei  corecte, a pozitiei corecte de cantat. Toate acestea le vom descoperi impreuna intr-un mod interactiv, aplicat.

In cadrul orelor de pian urmarim, in primul rand sa cream o legatura intre elev si instrument. Obiectivele noastre sunt indreptate catre dezvoltarea intelegerii muzicale. Pe langa interpretarea unor piese, elevul o sa-si dezvolte motricitatea, o sa-si dezvolte atentia distributiva si coordonarea.

Chitara este un instrument care se adreseaza copiilor mai mari care sunt deja la scoala pentru ca este nevoie de un anumit grad de dezvoltare a elevului ca acesta sa poate canta. Pe langa dezvoltarea motricitatii, coordonarii si a atentiei distributive, chitara are abilitatea de a duce copii mai aproape de baza muzicii si anume VIBRATIA, degetele fiind in contact direct cu corzile instrumentului.

In cadrul cursurilor de muzica punem accent  si pe teoria muzicala, apicata desicur in functie de cursurile alese. Credem ca fara a intelege mai bine si partea teoretica este imposibil sa ne bucuram de toate aspectele muzicii.

Măsuri anti Covid 19

Dorim ca toți cei care ne trec pragul să se simtă în siguranță. De aceea în desfășurarea tuturor activităților clubului, sunt și trebuie respectate următoarele măsuri de prevenție.

 1. Adulții și copiii au acces în sediul Clubului doar dacă nu prezintă simptome specifice Covid 19. Avem rugămintea ca, înainte de aduce sau trimite copiii la cursuri, părinții să monitorizeze atent starea proprie de sănătate precum și pe cea a copiilor.
 2. Regulile de distanțare fizică (cca 1,5 m) sunt păstrate pe toată durata cursurilor.
 3. Clubul asigură prezența dezinfectanților de mâini și suprafețe, ce vor fi folosiți în mod corespunzător.
 4. Purtarea măștilor de protecție în timpul activităților clubului este obligatorie.

Rezerva un loc pentru copilul tau!

Contacteaza-ne acum!